background image

Slivova rustikalna pita


Privoščite si slastni posladek z jesenskim sadjem. Najbolje prijaja v toplem domačem zavetju in v krogu dragih oseb.

Testo:
400 g moke
200 g mrzlega masla
4 do 8 žlic mrzle vode
2 žlici sladkorja

Nadev:
ščepec šoli
½ kg sliv
2 žlici gustina
3 žlice sladkorja oz. po okusu
1 jajce

Kocke hladnega masla, moko, sol in sladkor s prsti razdrobite v drobtine. Po žlicah dodajajte mrzlo vodo in zgnetite trše testo. Sploščite ga, ovijte v folijo in shranite v hladilnik. Za nadev razkoščičite slive in jih zrežite na trakove. Pomešajte z gustinom in sladkorjem (dodate lahko tudi vaniljin sladkor, muškatni orešček, cimet) in razporedite skoraj do roba razvaljanega testa, ki ste ga položili na papir za peko v pekaču. Pustite toliko roba, da boste deloma pokrili sadje. Premažite s stepenim jajcem, posujte s kristalnim sladkorjem in pecite pribl. 40 minut na 180 °C do zlatorjave barve.

Fotografija: Depositphotos

Preberite tudi


Komentarji