background image

Slani princes krofki z avokadom


Slastne sladke princes krofe zagotovo poznate, ampak ali ste kdaj pomislili, da bi naredili slano različico? Ta recept vas bo navdušil!

za 18 kosov
Za krofke:
• 4 jajca
• 110 g masla
• 1 žlička soli
• 2 skodelici naribanega parmezana
• 1 skodelica moke
• 1 skodelica vode
Za nadev:
• 2 avokada
• 2 žlički limonovega soka
• 1 skodelica parmezana
• 1 žlička mletega popra
• 2 stroka strtega česna
• pršut, salama, košček sira, olive ali koščki paprike

1. Najprej pripravite paljeno testo za krofke. Pečico segrejte na 220 °C. V srednje veliki kozici zavrite vodo in maslo. Dodajte moko in sol ter hitro mešajte s kuhalnico, da oblikujete testo. Nadaljujte z mešanjem, da testo popolnoma vpije vodo in se izsuši v kepo, ki odstopa od sten kozice.
2. Testo preložite v skledo za mešanje in vmešajte parmezan, da se stopi s testom. Ko se malo ohladi, vanj posamično ubijte jajce in neprestano mešajte, da nastane mehko testo.
3. Testo naložite v vrečko in ga stiskajte na pekač, prekrit s papirjem za peko. Kupčki naj ne bodo preveliki (3 cm), saj med peko testo naraste. Vrhove zgladite, saj bi se v pečici zažgali.
4. Pecite v segreti pečici 10 minut, znižajte temperaturo na 180 in pecite še 15 do 25 minut, odvisno od velikosti krofkov. Naj bodo zlato zapečeni. Pečene krofke ohladite in pripravite nadev.
5. Avokadoma odstranite koščici in lupino ter zmeljite v blenderju. Dodajte česen, limonov sok, parmezan in poper ter še malo mešajte, da dobite gladko kremo.
6. Ohlajene krofke prerežite in napolnite z avokadovo kremo. Po želji lahko na vrh naložite še koščke kuhanega pršuta ali košček sveže zelenjave.

Namig: Krofke lahko spečete v naprej in pred postrežbo le napolnite s kremo.

Preberite tudi


Komentarji