background image

Skutina torta z belo čokolado in gozdnimi sadeži


Namesto običajne sirove torte izkoristite zaklade narave in uživajte v čudovitih okusih svežega sadja z dodatkom slastne bele čokolade.

Podlaga:
200g piškotov (ovsenih, maslenih ...)
80g masla

Nadev:
250 g maskarpona
250 g sirnega namaza (Philadelphia, ABC)
1/2 lončka kisle smetane
200 g bele čokolade
2 jajci
130g sladkorja
1 velika žlica moke
1 žlička vaniljevega ekstrakta

Preliv:
250 g malin (ali drugega sadja)
6 žlic sladkorja
0,5 dl vode
1 žlica gustina

1. Piškote zdrobite in prelijte s stopljenim maslom. Premešajte, da nastanejo drobtine, ki jih enostavno oblikujete. Naložite jih v pekač (premer 26 cm) in dobro pritisnite. Pecite v pečici na 180 °C 8 minut.

2. Za preliv prevrite maline s sladkorjem in tremi žlicama vode ter zmešajte s paličnim mešalnikom. V treh žlicah vode razmešajte gustin in vlijte v sadno kašo. Kuhajte še kakšno minuto, da se preliv zgosti.

3. Za nadev zmešajte vse sestavine, le belo čokolado stopite posebej. Najbolje je, da jo počasi stopite na parni kopeli, da se ne sesiri. Vlijte jo v sirno zmes in dobro premešajte. Pol nadeva zlijte na piškotno podlago. Naložite malinov preliv in polijte ostali nadev.

4. Pecite na 160 °C 50 minut. Pečena torta je rahlo zlato zapečena in mehka, a se med ohlajanjem strdi. Ohlajeno za kakšno uro postavite še v hladilnik.

5. Postrezite s svežimi malinami.

Nasvet + Slastna je tudi z jagodami, ribezom ali mešanim sadjem.

Fotografija: Profimedia

Preberite tudi


Komentarji