background image

Sirovi mafini iz testenin


Obožujete testenine s sirom? Privoščite si jih v obliki mafinov, ki so odlični tako topli kot hladni in prijajo tudi kot malica v službi.

Za 24 mafinov
500 g jajčnih testenin (polžkov)
2 žlici masla
3–4 žlice moke
1 l mleka
žlička gorčice
500 g gavde
lovorjev list
sol in poper
3 žlice krušnih drobtin
2 paradižnika

1. Pečico segrejte na 180 °C, pekač za mafine namažite z maslom. Sir naribajte.

2. V večjem loncu zavrite vodo, jo solite in vanjo stresite testenine. Skuhajte jih napol (ali kvečjemu al dente) in odcedite.

3. V kozici segrejte 2 žlici masla, dodajte moko in z metlico krepko mešajte. Počasi prilivajte mleko, mešajte, začinite z lovorjem, gorčico in kuhajte 5 minut, da se omaka zgosti. Lovor odstranite in v bešamel postopno vmešajte nariban sir ter vsakokrat počakajte, da se raztopi. Na koncu solite in poprajte po okusu.

4. V bešamel naložite kuhane testenine in premešajte. Zmes razporedite v pekač za mafine.

5. Paradižnik narežite na tanjše rezine in jih položite na vrh vsakega mafina. Posujte z drobtinami.

6. Pecite v segreti pečici 25–30 minut. Ponudite s hrustljavo zeleno solato.

Preberite tudi


Komentarji