background image

Sir brie, pečen v listnatem testu


To je čisto preprosta večerja ali še bolje zajtrk za nekoga, ki vam je zares pri srcu.

1 kos razvaljanega listnatega testa
moka za valjanje
1 manjši okrogel sir brie, lahko tudi camembert (ca. 10 cm premera)
1 jajce
brusnična marmelada
rožmarin
bageta ali krekerji

1. Pečico ogrejte na 180 °C. Pekač obložite s papirjem za peko.
2. Listnato testo razvaljajte (razen če ste kupili že razvaljano različico). Pomokajte delovno površino in valjar ter testo razvaljajte v kvadrat dimenzije približno 20 x 20 cm.
3. Brie položite na sredino testa, posujte s četrt žličke nasekljanega rožmarina in na sredino položite žličko brusnične marmelade. Robove testa povlecite preko sira, da ustvarite dobro zaprt paket.
4. Sir, ovit v testo, dajte na pekač, testo premažite s stepenim jajcem in postavite v pečico za približno 30 minut. Če se je testo med ovijanjem preveč zmehčalo, brie pred peko položite še za 10 minut v hladilnik, da se ponovno strdi. Okus in tudi videz bosta veliko boljša.
5. Ko je brie pečen (testo mora dobiti zlatorjavo barvo), ga vzemite iz pečice in pustite, da se nekoliko ohladi, 5 do 10 minut.
6. Brie še topel in tekoč postrezite z rezinami jabolka, opečenim kruhom ali krekerji.

Fotografija: Bigstock

Preberite tudi


Komentarji