background image

Rustikalna kavno-orehova torta


Privoščite si sladko razvado v obliki bogate, kremaste torte.

Biskvit

50 g orehovih jedrc
225 g sladkorja
225 g masla
200 g moke
4 žličke instantne kave v prahu
3 žličke pecilnega praška
4 jajca
1–2 žlici mleka

Nadev

350 g sladkorja
175 g masla
2 ½ žlički instantne kave
1 žlica vode
10 orehovih jedrc za okras

Priprava

1. Segrejte pečico na 180 °C in namastite dva okrogla pekača. Orehe in sladkor zmeljite v mešalniku.

2. V posodi zmešajte maslo, moko, instantno kavo, pecilni prašek in jajca, nato dodajte še mlete orehe in še naprej mešajte. Dodajte mleko, zmešajte in preverite gostoto. Če je preredko, dodajte še moke, sicer pa malo mleka.

3. Polovico mase prelijte v en pekač, polovico pa v drugi. Vsakega pecite 25 minut. Ko sta oba biskvita pečena, pustite, da se ohladita.

4. V mešalniku zmešajte sladkor in maslo za nadev. Zmešajte 1 žlico vroče vode z instantno kavo v prahu in dodajte k sladkorju. Polovico nadeva premažite po prvem biskvitu.

5. Na prvi biskvit postavite še drugega in ga premažite s preostankom nadeva.

6. Torto okrasite z orehovimi jedrci in postavite v hladilnik, da se popolnoma ohladi, najbolje kar čez noč.

Fotografije: Profimedia

Komentarji