background image

Rjavčki z arašidovim maslom


Rjavčki ali brownies so mehki čokoladni biskvitki, ki so hitro pripravljeni in nadvse okusni, ti pa vsebujejo še arašidovo maslo. Več kot slastno!

125 temne čokolade (vsaj 70 % kakava)
60 g masla (lahko kokosovo)
45 g sladkorja muscovado
4 žlice arašidovega masla (brez dodanih soli in sladkorja)
2 žlici mleka
1 žlička vaniljevega ekstrakta
2 jajci
50 g moke
2 žlici kakava v prahu

1. Pečico segrejte na 160 °C in s papirjem za peko obložite pekač dimenzij 20 x 20 cm.

2. Čokolado in maslo stopite nad parno kopeljo. Dodajte sladkor in stepite z metlico. Pustite, da se ohladi.

3. Arašidovo maslo in mleko segrejte, da se zmehča. V ohlajeno čokolado vmešajte vaniljev ekstrakt, razžvrkljana jajca in kakav. Vlijte v pekač in povrh z žlico razporedite še tekoče arašidovo maslo. S palčko ustvarite marmoriran videz.

4. Pecite 15 do 18 minut, dokler ni zobotrebec, ki ga zapičite v pecivo, skoraj suh. Rjavčki morajo biti znotraj še mehki.

5. Ohladite in narežite na 4 kvadrate, potem pa vsak kvadrat na 4 trikotnike, da dobite 16 rezin.

Fotografija: Depositphotos

Preberite tudi


Komentarji