background image

Rjavčki po receptu Gwyneth Paltrow


Tudi zvezdnice si kdaj privoščijo sladko pregreho. Preizkusite zdrave, a nič manj slastne rjavčke, ki jih za svojo družino pogosto peče slavna igralka.

Rjavčki, polnjeni s slastno čokoladno kremo, so primerni tudi za vegane.

Sestavine:

200 g pirine moke
100 g kakava v prahu
1 ½ žlice pecilnega praška
ščepec fine soli
125 ml rastlinskega olja
250 ml javorjevega sirupa
125 ml agavinega nektarja
125 ml močne kave
125 ml sojinega mleka
1 žlica vaniljinega ekstrakta
175 g čokoladnih koščkov

Priprava:

1. Pečico segrejte na 180 °C. Pekač (Gwyneth uporablja 28 x 23 cm velikega in globokega 5 cm) namažite z rastlinskim oljem.

2. Presejte moko, kakav, pecilni prašek in sol skupaj v veliko posodo. V drugi posodi zmešajte mokre sestavine – olje, sirupa , kavo, mleko in vaniljo.

3. Mokre sestavine nežno primešajte suhim sestavinam. Pazite, da ne mešate premočno, saj tako nastane trd biskvit. Polovico mase vlijte v pekač in posujte s polovico čokoladnih koščkov. Prelijte še z drugo polovico mase in potresite še preostalo čokolado.

4. Pecite 30 minut; manj, če je vaš pekač nižji in dlje, če je višji. Ob preizkusu z zobotrebcem mora na njem ostati le malenkost čokolade. To pomeni, da je sredica čokoladno kremasta. Pustite, da se ohladi, narežite na kvadratke in postrezite.

Fotografije: Profimedia, Depositphotos

Komentarji