background image

Recept: Krompirjevi ježki


Naj bo pečen krompir nekaj posebnega! Krompirjevi ježki bodo navdušili mlade in stare gurmane. So tudi odlična priloga k jedem z žara.

Primerno tudi za vegetarijance in vegane!
Za 8 oseb

1,3 kg krompirja (rumenega in rdečega)
3 žlice oljčnega olja
4 žličke soli
2 žlički sveže mletega popra
2 žlici sesekljanega rožmarina

1. Pečico segrejte na 220 °C. Izberite krompirje približno enake velikosti, da se bodo enakomerno spekli.

2. Krompir dobro operite in odrežite malo spodnjega podolgovatega dela, da bo samostojno stal na deski. Naredite navpične zareze v razmaku 0,5 cm, a ne vse do konca, da krompir ostane v enem kosu.

3. Narezan krompir naložite v veliko skledo, dodajte oljčno olje, sol, poper in žlico rožmarina. Dobro premešajte in vsak krompir malo razprite, da začimbe vstopijo skozi zareze.

4. Krompir naložite na pekač in pecite približno 30 minut (odvisno od debeline krompirja), da dobi lepo hrustljavo skorjo. Pred postrežbo posujte s preostalim rožmarinom ali kolesci mlade čebule.

Nasvet + Za še boljši okus lahko v posamezne zareze vstavite koščke zeliščnega masla ali drobno narezan česen.

Fotografija: BigStock

Preberite tudi


Komentarji