background image

Čokoladna pita s svežimi gozdnimi sadeži


Posladkajte se z lahko čokoladno pito. Sveži gozdni sadeži bodo s svojo kislino nekoliko omilili sladkost čokolade, kombinacija pa vas bo navdušila!

Testo:
110 g mehkega masla
45 g sladkorja v prahu
rumenjak
180 g moke
žlica sladke smetane

Nadev:
320 g temne čokolade (vsaj 60 % kakava)
150 ml mleka
250 ml sladke smetane
2 jajci

1. Pomešajte moko in sladkor. Kocke masla vgnetite v moko, da nastanejo mrvice. Rumenjak zmešajte s smetano in prelijte po testu. Zgnetite v kepo in jo zavijte v folijo. Pustite do tri ure v hladilniku.

2. Testo razvaljajte na debelino 3 mm in obložite pekač (premer 24–26 cm). Postavite v zamrzovalnik za pol ure.

3. Testo pecite v segreti pečici na 180 °C 20 minut (na testo naložite suh fižol, da se ne bo dvigovalo). Ohladite testo, temperaturo pečice znižajte na 130 °C.

4. Mleko in smetano zavrite in prelijte po nasekljani čokoladi. Mešajte, da se stopi in postane svilena. Jajca zmešajte (a ne stepajte) in prelijte s čokolado, ob tem neprestano mešajte.

5. Čokoladni nadev prelijte po pečenem testu in pecite še 35 do 40 minut. Čokolada se mora strditi, v sredini pa še vedno ostane 'drhteča'. Pito pustite v ugasnjeni pečici še 30 minut.

6. Ohlajeno čokoladno pito postrezite s kupom gozdnih sadežev.

Fotografija: Profimedia

Preberite tudi


Komentarji