background image

Presna borovničeva torta


Obožujemo borovnice in presne sladice in tale torta je najboljše iz obeh svetov! Naj tudi vas navdušijo zdrave sestavine in poln okus sladkih borovnic.

Za podlago:
1 skodelica oreščkov makadamije
1 skodelica mandljev
1 skodelica datljev
1/4 skodelice kokosove moke

Za nadev:
3 skodelice indijskih oreščkov
3/4 skodelice limonovega soka
1/2 skodelice agavinega sirupa
1/2 žličke soli
1 žlička vaniljinega ekstrakta
3/4 skodelice kokosovega olja

Za preliv:
250 g zamrznjenih borovnic
1/2 skodelice datljev

1. Za podlago drobno zmeljite vse oreščke in datlje. Zmes naložite v pekač in dobro pritisnite. Na vrh posujte kokosovo moko in pritisnite.

2. Za nadev zmeljite vse sestavine in 1 skodelice vode, da dobite gladko zmes (kot bi bil kremni sir). Kremo naložite na podlago v pekaču in rahlo pretresite, da odstranite zračne mehurčke.

3. Za preliv zmešajte borovnice in datlje v gosto zmes in jo prelijte po nadevu. Lepo razporedite in pekač položite v zamrzovalnik za 1 uro, da se torta strdi. Do postrežbe hranite v hladilniku.

Fotografija: BigStock

Preberite tudi


Komentarji