background image

Presna borovničeva pita


Bi kos borovničeve pite? Napravite presno različico, ki je smešno enostavna za pripravo, hitro gotova in izjemnega okusa.

Osnova:

1 skodelica datljev brez koščic
1,5 skodelice kokosovih kosmičev
½ skodelice mandljeve moke
1 žlica vaniljeve arome
2 žlici limonovega soka
1 žlica limonove lupinice

Nadev:

¼ skodelice presnega arašidovega masla
1,5 skodelice borovnic
½ skodelice deviškega kokosovega olja
ščepec soli
žlička stevie
1 žlička limonovega soka
1 žlička vaniljeve arome

1. Sestavine za osnovo naložite v multipraktik in jih mešajte tako dolgo, da nastane testu podobna zmes. Če se vam tekstura ne zdi dovolj elastična, dodajte žlico ali dve tople vode in še nekaj časa mešajte.
2. Pekač za pite velikosti 26 cm namažite s kokosovim oljem. Zmes za osnovo naložite na pekač in jo enakomerno razporedite. Dobro jo potlačite in shranite v hladilnik.
3. Sestavine za nadev zmešajte v multipraktiku, da nastane krema.
4. Nadev enakomerno razporedite po osnovi v pekaču in shranite v hladilnik, da se strdi.

Nasvet: Kokosovo olje hranite na sobni temperaturi, da bo tekoče.

Preberite tudi


Komentarji