background image

Preprosti triki za popolne krofe


Vam krofi nikoli ne uspejo, kot bi si želeli? Z našimi triki lahko tudi doma spečete popolne krofe, ki so enako čudoviti kot so okusni.

Moji krofi nimajo belega venčka. Zakaj?

Venček vam bo uspel, če bodo krofi pravilno vzhajani. Če je testo premalo vzhajano, se bodo krofi preveč potopili v olje, venček pa se ne bo mogel oblikovati. Če bodo krofi preveč vzhajani, se bodo v olju obračali, posledica pa je ocvrta kroglica brez venčka. 

Moji krofi so zelo mastni. Kaj naj storim?

Če v testo dodate malo več maščobe (lahko uporabite maslo ali oljčno olje), krofi med cvrtjem ne bodo vpili veliko olja. Ocvrte krofe odlagajte na vpojne papirnate brisače (priporočamo Paloma Super Care Pro Food, namenjene ravno temu opravilu), da se odvečna maščoba odcedi.

Moji krofi so votli. Kako se temu izognem?

Testo ste med gnetenjem najverjetneje preveč dvigovali in s tem vanj vtepli preveč zraka.

En dan stari krofi so suhi in ne več tako okusni. Kako jih lahko osvežim?

Shranite jih pri sobni temperaturi, pokrite s plastično folijo za živila. Zmehčate jih tako, da jih za 20 sekund položite v mikrovalovno pečico. Mehki in dišeči bodo kot dan prej.

Fotografija: BigStock

Preberite tudi


Komentarji