background image

Praznično nazdravljanje


Penina ni edina pijača, s katero lahko postrežete na decembrskih zabavah. Ponudite še kakšen zimsko navdihnjen koktajl, punč ali mojito.

Mojito z granatnim jabolkom

Brez alkohola; za 8 kozarcev

45 g semen granatnega jabolka
3 vejice sveže mete
2 limeti
1 liter soka granatnega jabolka
500 ml limonade

Semena granatnega jabolka naložite v model za led, prelijte z vodo in zamrznite. Meto natrgajte in naložite v vrč skupaj z na krhlje narezanimi limetami. Pretlačite s kuhalnico, da spustita sokove. Dodajte sok granatnega jabolka in limonado. V kozarce naložite ledene kocke s semeni granatnega jabolka in prelijte s pripravljeno pijačo.

Topel jabolčni punč

Za 8 kozarcev

1,5 litra jabolčnika (ciderja)
100 ml ruma
400 jabolčnega soka
75 g temnorjavega sladkorja
pomarančna lupina
4 klinčki
2 palčki cimeta
8 zvezdastih janežev
1 jabolko
limonov sok 

Jabolčnik, rum, jabolčni sok in sladkor stresite v kozico in rahlo ogrejte. Dodajte naribano pomarančno lupino in zavrite, potem pa na nizki temperaturi kuhajte 20 minut. Postrezite toplo in okrašeno z zvezdastim janežem in koščki jabolk, ki ste jih pokapali z limonovim sokom.

Koktajl z limono in bezgom

Za 6 kozarcev

75 ml džina
sok ½ limone
2 žlici sladkorja
50 ml bezgovega sirupa
750 ml penine
4 žlice limonovega sorbeta

Za okras:
2 žlici sladkorja
rezina limona

Za okrasitev nasujte sladkor na krožnik, rob kozarca navlažite z limonovim sokom in povaljajte po sladkorju. Džin, limonov sok, sladkor in bezgov sirup zlijte v visok vrč. Mešajte, da se sladkor stopi. Dodajte penino in sorbet ter premešajte. Pijačo nalijte v okrašene kozarce in z rezino limone.

Slavnostni koktajl z viskijem

Za 1 kozarec

3 ledene kocke
3 žlice viskija
3 žlice pomarančnega likerja
Pomarancna lupinica

Led, viski in pomarančni liker naložite v mešalni kozarec za koktajle, dobro pretresite in natočite v kozarec. Okrasite s pomarančno lupinico.

Fotografije: Depositphotos

Preberite tudi


Komentarji