background image

Polnjen sladki krompir


Sladki krompir ima več vlaknin in vitamina A kot običajen krompir, ko ga napolnite z drugimi živili, pa postane slasten hranljiv obrok.

Pečico segrejte na 200 °C. Posamezen sladki krompir zavijte v aluminijasto folijo in postavite na pekač, obložen s papirjem za peko. Pecite približno eno uro in 15 minut oz. dokler krompir ni mehak v sredini. Večji krompirji se lahko pečejo dalj časa.

Ko je krompir pečen, ga vzemite iz pečice, previdno olupite folijo in ga po sredini zarežite. Napolnite ga z enim od nadevov (vsi recepti so za en krompir) in še toplega postrezite.

Curry in arašidi

3 žlice curry omake + ¼ skodelice sesekljanih arašidov + 1 žlica svežih koriandrovih listov

Jajce in paradižnik

1 ocvrto jajce + češnjev paradižnik, razpolovljen + zelišča za okras

Jabolko in slanina

Pol narezanega srednje velikega jabolka + 1 žlica majoneze ali drugega preliva po okusu + 2 rezini pečene slanine, natrgane na koščke

Fotografija: BigStock

Preberite tudi


Komentarji