background image

Pokovka nekoliko drugače


Privoščite si enega najbolj priljubljenih prigrizkov na nekoliko drugačen način. Preizkusite tri slastne recepte …

Ploščice s pokovko, arašidovim maslom in čokolado

V večji posodi na zmernem ognju stopite 2 žlici masla, 125 g kremastega arašidovega masla, 280 g sladkornih penic in ¼ žličke soli. Mešajte, dokler masa ne postane popolnoma gladka, približno 5 – 7 minut. Nežno vmešajte 80 g nesoljene pokovke in 90 g nasekljane čokolade.

Pekač (velikosti približno 22 x 33 cm) namažite z maslom in maso pritisnite v pekač. Preden narežete ploščice, naj se masa v pekaču hladi vsaj 15 minut.

Pesto pokovka

Z metanjem v zrak (da ne potlačite pokovke) zmešajte 80 g nesoljene pokovke s 50 g parmezana in 85 g pesta. Takoj postrezite.

S pokovko okrašeni kolački

S 30 g nesoljene pokovke okrasite 12 s čokolado oblitih kolačkov.

Fotografija: Depositphotos

Preberite tudi


Komentarji