background image

Pisan svet hotdogov


To piknik klasiko lahko dvignete na povsem novo raven, če izberete kakovostne sestavine in jih bogato obložite s pisano zelenjavo.

Naj bodo hrenovke ekološkega porekla, štručka pa polnozrnata, da že pri izbiri glavnih igralcev poskrbite za svoje zdravje. Izbira dodatkov je lahko tako pisana, kot je pisan svet zelenjave in začimb!

Hotdog s pekočo gorčico in zeljem

1/2 glave belega zelja naribajte in posujte z malo popra in 1 žličko soli. Dobro pregnetite z dlanmi in pustite, da se zelje malo zmehča (pol ure). Štručke popecite na vročem žaru, potem pa vanje naložite zelje. Specite še hrenovke, ki ste jih pred peko prebodli. Položite na zelje in vse skupaj prelijte z gorčico, ki ji primešate malo čilija v prahu.

Hotdog s 3 vrstami paprike

Svežo zeleno, vloženo rumeno in pečeno rdečo papriko narežite na koščke. Začinite z malo popra in rožmarina ter premešajte. Štručko in hrenovko specite na vročem žaru. Kruh premažite z ajvarjem, naložite mešanico paprik in dodajte še pečeno hrenovko. Po želji lahko jed posujete še s sirom.

Hotdog po grško

Pripravite sestavine za grško solato. Na kocke narežite paradižnik, papriko, kumare, olive, rdečo čebulo in feta sir ter posujte s soljo. Zacinite z oljčnim oljem in kisom. Hrenovke in štručke popecite, potem pa pripravite slasten hotdog z grško solato.

Preberite tudi


Komentarji