background image

Pica z mletim mesom


Mleto meso ni le za čevapčiče in bolonjsko omako, za spremembo pripravite to slastno pico!

Testo (za 2 pici):
400 g moke
žlička soli
žlička sladkorja
2,5 dl tople vode
3–4 žlice olja
1/2 kocke svežega kvasa

Za nadev:
2 pesti naribane mocarele
300 g mletega mešanega mesa
2 čebuli
sveža paprika
ščepec soli in popra
paradižnikova omaka
bazilika

1. V skodeli v manjši količini vode raztopite sladkor in kvas. Moko presejte v veliko skledo in naredite jamico na sredini. Vlijte kvas, moko pa posolite (a ne kvasne mešanice). Pregnetite v testo, da postane mehko in prožno. Pokrijte s krpo in pustite vzhajati pol ure.
2. Na malo olja prepražite eno narezano čebulo in dodajte meso. Solite in poprajte, potem pražite, da meso spremeni barvo in se razdrobi. Tekočina mora povreti. Ponev odstavite in mesu dodajte tri žlice naribanega sira in dobro premešajte, da se stopi.
3. Testo raztegnite, da se prilega okroglemu pekaču, namažite s paradižnikovo omako in posujte z mesnim nadevom. Na vrh posujte nariban sir, svežo čebulo in papriko ter pico položite v pečico, segreto na 180 °C za 20 do 25 minut.

Preberite tudi


Komentarji