background image

Pečen sladki krompir z divjim rižem, semeni in brusnicami


Pečen sladki krompir z divjim rižem je odlična jed, primerna za vegane in alergike. Po želji pa jo lahko spremenite tudi v prilogo mesu.

Za 1 osebo

1 sladki krompir
1 žlica olja
sol in poper
1 strok česna
100 g kuhanega divjega riža
pest mešanice semen
3 žlice suhih brusnic
sveža zelišča (bazilika, rožmarin, peteršilj)

1. Česen olupite in narežite na podolžne lističe. Pečico segrejte na 200 °C.

2. Sladki krompir operite in posušite. Podolžno ga dokaj na gosto zarežite z globokimi vzporednimi rezi. V zareze naložite narezan česen in sveža zelišča po okusu.

3. Manjši pekač premažite z oljem in vanj položite sladki krompir. Po okusu ga posolite in poprajte ter pokrijte z alufolijo. Pekač za približno 45 minut položite v ogreto pečico.

4. Pečen sladki krompir prerežite na polovico in nadevajte z mešanico kuhanega divjega riža, semen in brusnic. Po želji dodajte žlico kisle smetane.

Fotografija: Depositphotos

Preberite tudi


Komentarji