background image

Nebesno mehki flancati


Krofi niso edini ocvrti posladki, ki v pustnem času dišijo iz naših kuhinj. Naj se vam stopijo v ustih ti domači, nebesno mehki flancati.

Za 20 flancatov

250 g ostre moke
250 g gladke moke
½ kocke svežega kvasa
3 rumenjaki
50 g stopljenega masla
40 g sladkorja
ščepec soli
250 ml mlačnega mleka
1 vaniljev sladkor
Naribana limonina lupinica
3 žlice ruma
400 ml olja za cvrtje
1 žlica sladkorja v prahu za posip

1. V posodo za gnetenje naložite vse suhe sestavine, vključno s suhim kvasom, in premešajte. Dodajte mokre sestavine in zgnetite v testo. Uporabite lahko električni mešalnik s spiralastimi metlicami ali gnetete na roke. Testo pustite vzhajati na toplem tako dolgo, da se količina podvoji.

2. Vzhajano testo položite na pomokano površino in zvaljajte na 5 mm debeline. Narežite ga na 1 cm široke in 15 cm dolge trakove, ki jih spiralno zvijte. Pokrijte in vzhajajte še 30 minut.

3. Flancate polagajte v ogreto olje z zgornjim delom navzdol. Pecite približno 3 minute na stran. Pečene flancate odlagajte na papirnate brisače, da se odcedi odvečna maščoba.

4. Ohlajene flancate posipajte s sladkorjem v prahu.

Preberite tudi


Komentarji