background image

Najboljši pečen krompir


Le kdo ne obožuje mehke sredice s hrustljavo skorjo? Poleti pa je pečen krompir še boljši, saj ga lahko spečemo na žaru.

Za 4 osebe

2 kg mladega krompirja
2 žlici mešanice začimb
1 žlička soli
Oljčno olje

1. Krompir dobro operite, a ga ne lupite. Narežite ga na krhlje, še enkrat sperite in naložite v velik lonec, kamor nalijte vodo, da pokrije krompir. Solite in zavrite. Kuhajte še 3 minute, potem pa vodo odcedite in pustite, da se krompir malo osuši na cedilu.

2. Krompir razporedite po deski ali aluminijasti foliji in ga rahlo premažite z oljčnim oljem ter posujte z mešanico za krompir na žaru.

3. Začinjene krhlje krompirja položite na vroč žar in pecite tako dolgo, da se zlato zapeče. Vmes ga nekajkrat obrnite. Postrezite še vročega z mesom ali samostojno z različnimi pomakami.

Nasvet+: Krompir lahko spečete tudi v pečici, a ne bo tako okusen, saj mu dim žara doda piko na i.

Fotografija: BigStock

Preberite tudi


Komentarji