background image

Najboljši nasveti za cvrtje krofov


Domači krofi so brez konkurence! Kako pa lahko poskrbite, da bodo odličnega okusa in videza? Skrivnost je v pravilnem cvrtju!

1. Krofe vedno položite v vroče olje z vrhnjim, vzhajanim delom navzdol.

2. Krofi bodo lepši, če boste iz razvaljane mase z modelom izrezali krog in ga ročno oblikovali v kroglico. Odmerite 6 do 7 dag testa na krof.

3. Olje za pečenje ne sme biti prevroče, najprimernejša je temperatura med 160 do 170 °C. Kako vemo, kdaj je olje dovolj vroče? V olje potopimo leseno palčko. Ko se olje ob njej začne peniti, je ravno prave temperature.

4. Ko krof položite v olje, posodo pokrijte s pokrovko, cvrite približno 3 minute, krofe obrnite ter cvrite še 2 minuti, a tokrat ne pokrijte posode.

Preprosti trik za popolne krofe

Moji krofi so zelo mastni. Kaj naj storim?

Če v testo dodate malo več maščobe (lahko uporabite maslo ali oljčno olje), krofi med cvrtjem ne bodo vpili veliko olja. Ocvrte krofe odlagajte na vpojne papirnate brisače. Priporočamo super vpojne kuhinjske brisače Paloma Super Care Pro Food, ki vpijajo nezdrave maščobe in poskrbijo, da je ocvrta hrana okusnejša in bolj zdrava.

Promocijsko sporočilo

Preberite tudi


Komentarji