background image

Najboljši LCHF-kruh


Se prehranjujete po načelih LCHF (ali o tem razmišljate) in se ne želite odreči kruhu? Na srečo se vam ni treba!

150 g mletih mandljev
45 g indijskega trpotca
2 žlički pecilnega praška
pol žličke soli
2,5 žlice jabolčnega kisa
3 beljaki
175 ml vrele vode

1. V posodi premešajte mlete mandlje, indijski trpotec, pecilni prašek in sol.

2. Dodajte beljake in jabolčni kis ter mešajte, dokler ne nastane gosto testo.

3. Nato prilijte vrelo vodo in spet dobro premešajte.

4. Roke si oplaknite s hladno vodo, oblikujte štruco, jo položite na pekač s papirjem za peko in pecite 55 minut pri 175 °C.

5. Pečen kruh popolnoma ohladite.

Nasvet+ Če se vam kruh zdi premoker ali presuh, naslednjič prilagodite količino vode, saj je ta odvisna od vrste mandljev in indijskega trpotca.

Recept je iz knjige Bemumast 3: Imate jajca? (Gašper Grom, Staša Grom in Tea Maherl)
www.bemumast.si

Preberite tudi


Komentarji