background image

Mesne kroglice s sezamom in ingverjem


Poskusite nekaj novega! Postrezite piščančje mesne kroglice z osvežujočim ingverjem in sezamovimi semeni

Za 24 kroglic

1 jajce
100 g drobtin
1 manjša čebula
2 stroka česna
4 žlice sojine omake
2 žlici sveže naribanega ingverja
2 žlici sezamovih semen
2 žlici sezamovega olja + 2 žlici za peko
500 g mletega piščančjega mesa

V veliki skledi stepite jajce. Vmešajte drobtine, drobno sesekljano čebulo, česen, sojino omako, ingver, sezam in sezamovo olje. Dodajte meso in dobro pregnetite. Iz mešanice oblikujte kroglice. Segrejte preostalo olje v veliki ponvi in na njem specite (pribl. 7 minut) mesne kroglice. Vmes jih nekajkrat obrnite, da bodo enakomerno zapečene.

Ideje za postrežbo

Na ajdovih testeninah (ali soba rezancih) z na pari kuhanim zeljem in stročjih fižolom. Prelito s sojino omako in arašidovim maslom.

V skledi s kuhanim rjavim rižem, blanširano špinačo, koruzo in kokošjo juho.

V solatnih zvitkih, ki jih pripravite tako, da na velike liste zelene solate položite mesno kroglico, ji dodate naribano in blanširano korenje in kitajsko zelje, popršite z malo sojine omake ter zvijete v sarmo.

Fotografija: BigStock

Preberite tudi


Komentarji