background image

Marinade za vse vrste mesa


Marinade popestrijo okus vseh vrst mesa, ki jih pečemo na žaru. Z njihovo pomočjo boste postali pravi mojster žara!

Za piščanca

• 2 žlici medu
• 2 žlici sojine omake
• 2 sesekljana stroka česna
• 4 žlice olja

Vse sestavine premešajte in prevrite, da se marinada zgosti. Prelijte po mesu, dobro pregnetite in pustite vsaj eno uro na sobni temperaturi.

Za odlične zrezke

• 1/2 merice belega kisa
• 1/4 merice oljčnega olja
• 3/4 merice sesekljane čebule
• 1/2 merice koriandra
• 2 veliki žlici sesekljanega česna
• 2 mali žlici timijana
• 1 1/2 male žlice origana
• 1/2 male žlice mlete kumine
• 1 mala žlica soli
• 1 mala žlica mletega popra

Sestavine premešajte, prelijte po mesu, pokrijte in pustite marinirati dve uri na hladnem.

Za kotlete

• 2 žlici brusnične marmelade
• 2 žlici javorovega sirupa
• 3 žlice pomarančnega soka

Brusnice ne prijajo le pozimi, temveč so odlične tudi s kotleti, pečenimi na žaru.

Za rebrca in zrezke

• 100 ml kokakole
• 2 žlici pomarančne marmelade
• 1 žlica sončničnega olja
• 1 žlica pomarančnega soka
• pol žličke kajenskega popra
• lupinica ene pomaranče
• žlička origana

Šumeča kola v lepljivi in sladki marinadi meso zmehča in ohrani sočnost.

Pekoče za pogumne

• 4 žlice dimljene paprike
• 2 žlički timijana
• 2 žlički origana
• 1 žlička kajenskega popra
• 1 žlička česna v prahu
• 1 žlica sončničnega olja

Dodatek pikantnosti izboljša okus piščančjega in svinjskega mesa in jagnjetine.

 

Preberite tudi


Komentarji