background image

Malinova sladoledna torta


Zakaj bi izbirali med sladoledom in torto, ko lahko imate oboje v enem slastnem sladkem paketu. Ta malinova sladoledna torta vas bo navdušila ...

Osnova:
300 g maslenih piškotov
4 žlice sladkorja
6 žlic masla

Nadev:
500 g malin (ali mešanice jagodičevja)
1 žlica limonovega soka
150 g sladkorja
3 dl sladke smetane
500 grškega jogurta

1. Piškote in sladkor zmešajte v multipraktiku, da dobite drobtine. Dodajte stopljeno maslo in premešajte. Naložite v pekač (premer 24 cm) in dobro pritisnite ob dno. Shranite v hladilnik za 30 minut.

2. V multipraktiku zmešajte maline, limonov sok in sladkor. Ko nastane gladek pire, ga precedite skozi sito, da odstranite drobne koščice.

3. V veliki skledi stepite smetano in grški jogurt, da nastane trdna krema. Vmešajte malinin pire in mešanico naložite na drobtine v pekaču. Lepo razporedite. Pito zamrznite za vsaj 6 ur, pred postrežbo pa jo postavite na sobno temperaturo za 15 minut.

Fotografija: BigStock

Preberite tudi


Komentarji