background image

Lečina juha s korenjem


Gosta juha je hranljiv obrok, ki vas ogreje v hladnih dneh. Privoščite si lečo, ki je odlična za vas, saj vsebuje ogromno beljakovin, vlaknin in mineralov.

100 g leče
1 pest fižola iz konzerve
1 žlica kokosovega masla
2 žlički olivnega olja
1 rdeča čebula
1 por
1 žlička mlete kumine
1 žlička suhega timijana
2 stroka česna
1 večji paradižnik
5 žlic paradižnikove omake
4 korenčki
1 lovorjev list
sol, poper
1 dl kokosovega mleka

1. V kozici stopite kokosovo maslo, dodajte olivno olje in na njem popražite sesekljano čebulo in por. Začinite s kumino in timijanom in dušite, da čebula postekleni.

2. Dodajte česen, pražite še 1 minuto, nato dodajte paradižnikovo omako, narezan paradižnik, olupljene in narezane korenčke, lečo, vodo, lovorjev list ter sol in poper po okusu. Pokrito kuhajte 20 minut, nato odstavite, odstranite lovorjev list in pretlačite s paličnim mešalnikom.

3. Prilijte kokosovo mleko in še enkrat zavrite. Pred postrežbo pokapajte z limetinim sokom.

Nasvet + Po želji jedi dodajte zdrobove cmoke.

Fotografija: Profimedia

Preberite tudi


Komentarji