background image

Krofi, ki vedno uspejo


Ni ga čez domače slastne mastne krofe. Sebi in maškaram privoščite domače, ki vam bodo s pomočjo našega recepta zagotovo uspeli!

Za testo:
1 kg moke
8 dag kvasa
8 dag sladkorja
1 dl olja
7 rumenjakov
mleko po potrebi (okoli 1/4 l)
dober ščepec soli
limonina lupina
rum
pecilni prašek

Dodatno:
marmelada
sladkor v prahu

1. Sestavine zgnetite v gladko testo in pustite vzhajati kot običajno kvašeno testo.

2. Vzhajano testo narežite na 80-gramske koščke, jih dobro zgnetite in oblikujte hlebčke. Pustite vzhajati 15 minut na toplem.

3. V posodo nalijte za tri prste olja in ga segrejte. Krofe polagajte v olje z vzhajano (vrhnjo) stranjo navzdol, posodo takoj pokrijte in cvrite tri minute. Po treh minutah krofe obrnite in cvrite odkrite še tri minute.

4. Pečene krofe odlagajte na papirnate brisače, da se odvečna maščoba odcedi.

5. Ko so krofi rahlo ohlajeni, jih napolnite z marmelado in posujte s sladkorjem v prahu.

Fotografija: BigStock

Preberite tudi


Komentarji