background image

Kremna polenta z začinjeno praženo zelenjavo


Kremna polenta s praženo zelenjavo je hitro gotova, zato je odlična izbira, ko želite hiter obrok, a se ne želite odreči odličnim sestavinam in polnemu okusu.

Za 2 osebi

2 skodelici vode
2 skodelici zelenjavne jušne osnove
1/4 žličke soli
1 skodelica polente
2 žlici kokosovega olja

Za prilogo:
1 srednje velika bučka
1 rdeča paprika
1 žlica oljčnega olja
2 žlički karija v prahu
½ skodelice odcejene vložene čičerke
feta sir
peteršilj

1. Vodo, juho in sol zavrite. Vmešajte polento in kuhajte po navodilih proizvajalca (instantna polenta je gotova v nekaj minutah, običajna pa zahteva pribl. 30 minut kuhanja). Večkrat premešajte, da se ne prime dna posode. Kuhano polento odstranite z ognja in vmešajte kokosovo olje.

2. Segrejte žar ali ponev za žar. Bučko in papriko narežite na rezine, prelijte z oljčnim oljem in posujte s karijem. Pecite na žaru ali ponvi za žar, da se rahlo zapeče. Vmes premešajte. Na koncu dodajte še čičerko in pražite še kakšno minuto, da se segreje.

3. Polento razdelite na krožnike, obložite s pečeno zelenjavo in posujte z nadrobljeno feto in peteršiljem.

Fotografija: arhiv Aritmija Media

Preberite tudi


Komentarji