background image

Kremna bučna juha s koprom


Pogrejte se s hitro pripravljeno kremno bučno juho, ki je okusna in hranljiva. Primerno tudi za vegane.

Za 2 porciji

1 žlica kokosovega olja
3 stebla zelene, nasekljana na drobne kose
2 srednje veliki zeleni bučki (zucchini), narezani
10-12 redkvic, narezanih
200 ml zelenjavne juhe
200 ml kokosovega mleka (iz pločevinke)
1 žlička posušenega kopra
1 žlička kajenskega popra

1. V večji ponvi na srednji temperaturi segrejte kokosovo olje. Dodajte zeleno, bučke ter redkvice in cvrite 5 minut.

2. Dodajte juho in kokosovo mleko in na srednji temperaturi pustite, da počasi vre približno 10 minut. Občasno premešajte.

3. Dodajte koper in kajenski poper ter kuhajte še dodatne tri minute. Juho med kuhanjem mešajte.

4. Pustite, da se juha nekoliko ohladi. Lahko jo postrežete takoj (s koščki) ali pa jo s paličnim mešalnikom spasirate in ponovno segrejete. Po želji vsako skodelico juhe posujte s koprom. Postrežete lahko tudi s koščki popečenega kruha.

Nasvet + Za močnejšo aromo lahko koper zamenjate tudi s posušenim žajbljem.

Fotografija: BigStock

Preberite tudi


Komentarji