background image

Kako v receptu nadomestiti jajca


Želite speči pecivo, pa nimate (dovolj) jajc ali pa morate peči za alergike? Jajca v receptu lahko preprosto nadomestite z drugimi živili.

Mleta lanena semena

1 žlica mletih lanenih semen + 3 žlice vode = 1 jajce

Chia semena

1 žlica chia semen + 80 ml vode = 1 jajce

Sojine beljakovine

1 žlica sojinih beljakovin v prahu + 3 žlice vode = 1 jajce

Agar agar

1 žlica agar agarja + 1 žlica vode = 1 jajce

Zrela banana

½ zmečkane banane = 1 jajce

Jabolčna čežana

65 g jabolčne čežane = 1 jajce

Arašidovo maslo

3 žlice 100% arašidovega masla = 1 jajce

Aquafaba

Aquafaba je tekočina, v kateri se je kuhala čičerka. Uporabite lahko tudi tekočino iz pločevinke.

45 ml tekočine = 1 jajce
30 ml tekočine = 1 beljak

Nasvet+ Če recept zahteva stepen beljak, tekočino na visoki hitrosti stepajte, dokler v snegu ne pričnejo nastajati vršički. Če potrebujete trdno stepen beljak, postavite stepeno tekočino za nekaj časa v hladilnik.

Fotografija: BigStock

Preberite tudi


Komentarji