background image

Jabolčni džem z vaniljo


Zdaj je čas, da pripravite slastno ozimnico, da se boste s tem slastnim džemom lahko sladkali, tudi ko boste skozi okno domače kuhinje občudovali prve snežinke.

2 kg olupljenih in očiščenih jabolk
300 g sladkorja
1 vaniljin strok
600 ml vode

Očiščena jabolka narežite in stresite v kozico z debelim dnom. Posujte s sladkorjem in premešajte. Med mešanjem na srednji temperaturi segrevajte, da se sladkor stopi in izloči tekočino, potem pa dodajte sredico vaniljevega stroka in vodo. Kuhajte napol pokrito 20 minut, da se jabolka zmehčajo. Kuhana pretlačite s tlačilko za krompir ali s paličnim mešalnikom. Džem naložite v sterilizirane, še tople kozarce in tesno zaprite. Ovijte jih v odejo in pustite, da se počasi ohladijo.

Fotografija: BigStock

Preberite tudi


Komentarji