background image

Hruškov džem z vaniljo


Ujemite dišeče jesenske sadove v lonček in v njih uživajte vse leto. Slastni hruškov džem vam bo popestril jedilnik, lahko pa je tudi odlično darilo.

1,3 kg hrušk
sok 1 limone
1,5 skodelice sladkorja
2 stroka vanilje

1. Hruške olupite in narežite na tanke rezine. Pomešajte jih z limonovim sokom, sladkorjem in po dolžini prerezanimi stroki vanilje. Segrejte do vretja. Odstranite, prestavite v drug lonec, ohladite in pokrito pustite čez noč v hladilniku.

2. Hruške precedite in shranite sok. Segrejte ga in dodajte stroke vanilje (ostali so med hruškami). Kuhajte, da tekočina močno povre in se zgosti. Odstranite vaniljine stroke.

3. V zgoščen sok dodajte hruške in ponovno zavrite. Kuhajte, da se hruške zmehčajo in večina soka povre (hruške se bodo začele prijemati dna).

4. Džem naložite v sterilizirane kozarce in dobro zaprite s pokrovi. Ohladite pod odejo.

Fotografija: Profimedia

Preberite tudi


Komentarji