background image

Hitri ameriški krofi brez vzhajanja


Juhuhu, čas krofov je tu! Preizkusite odličen recept za ameriške krofe (tiste z luknjo), ki jih lahko ocvrete takoj in so primerni tudi za alergike in vegane.

50 g veganskega masla
120 ml rastlinskega mleka
2 žlici sončničnega olja + 1 liter za cvrtje
250 g moke
100 g sladkorja v prahu
1 žlička pecilnega praška
1/2 žličke soli

1. Na zmernem ognju stopite maslo, mleko ter 2 žlici olja. Ko je maslo stopljeno, odstranite z ognja.

2. V ločeni posodi z vilicami zmešajte moko, 50 g sladkorja, pecilni prašek in sol. Na sredini mešanice napravite luknjo in vanjo vlijte masleno mešanico (ne sme biti prevroča!). Mešajte z vilicami dokler ne nastane gosto testo.

3. Z rokami iz testa oblikujte kroglice, jih sploščite in s palci napravite luknjo v sredino krofa. Po potrebi roke pomokajte, saj je testo zelo lepljivo.

4. Segrejte liter olja. S pomočjo lopatke nežno polagajte krofe v olje. Na vsaki strani pecite 3-5 minut, dokler niso zlato rjavi.

5. Sveže pečene krofe položite na papirnato brisačo, ki bo vpila odvečno maščobo. Nato jih povaljajte v preostalem sladkorju v prahu.

Nasvet + Namesto valjanja v sladkorju jih lahko prelijete tudi s stopljeno čokolado in okrasite z oreščki, kokosom ali pisanimi mrvicami.

Fotografija: BigStock

Preberite tudi


Komentarji