background image

Gurmanski užitki na prostem


Vroči dnevi nas kar vabijo, da slastne jedi v prijetni družbi užijemo na prostem. Naj bodo letošnji pikniki in zabave s peko na žaru obarvani v nove, izbrane delikatese.

Ribji ražnjiči s kuskusom

Recept

Piščanec po jamaško z ananasom

Recept

Zvitki z jajčevci in mocarelo

Recept

Solata z lubenico

polovica srednje lubenice
pest listov bazilike
200 g fete

Za preliv:
2 žlici limonovega soka
4 žlice oljčnega olja

Lubenici odstranite lupino in semena, jo narežite na kocke in ohladite. Bazilikine liste operite, feto narežite na koščke. Vse skupaj pomešajte in prelijte z limonovim sokom in feto.

Sladoledni sendviči

1,5 l vaniljevega sladoleda
200 g borovnic
250 g tanjših piškotov
malo čokoladnega mleka

Sladoled pustite na sobni temperaturi, da se rahlo zmehča. Medtem večji pekač obložite z nekaj plastmi alufolije. Borovnice operite in polovico narežite (če uporabite drugo sadje, ga drobno nasekljajte). Kekse hitro pomočite v čokoladno mleko in naložite v pekač enega poleg drugega. Zmehčani sladoled zmešajtez mešalnikom, vmešajte še sadje, potem pa razporedite po keksih. Na vrh naložite še eno plast keksov, pomočenih v čokoladno mleko. Pekač postavite za eno uro v zamrzovalnik.

Fotografije: Profimedia

Preberite tudi


Komentarji