background image

Gratinirana buča hokaido


Hokaido buče so odlično dopolnilo jesensko-zimskega jedilnika. Niso samo polnega okusa, temveč vaše telo napolnijo tudi s številnimi vitamini, minerali in drugimi hranilnimi snovmi.

Za 4 osebe

650 g buče hokaido
2 stroka česna
60 ml sladke smetane
30 g naribanega parmezana
sol
poper

1. Pečico ogrejte na 200 °C. Bučo olupite, prerežite, odstranite semena in narežite na tanke rezine (ali manjše kocke).

2. Česen sesekljajte in prepražite v segreti ponvi na srednji temperaturi na malo olja. Dodajte narezano bučo in pražite približno 25 minut, da se zmehča.

3. Bučo preložite v pekač, prelijte s smetano, posujte s soljo, poprom in parmezanom. Pecite še približno 20 minut, da se po vrhu hrustljavo zapeče.

4. Postrezite s skledo solate, začinjene z bučnim oljem in jabolčnim kisom.

Fotografija: BigStock

Preberite tudi


Komentarji