background image

Francoski clafoutis z breskvami


Izredno preprosta in hitro pripravljena sladica je popoln posladek po dolgem in napornem tednu.

170 ml mleka
60 g gladke moke
75 g sladkorja v prahu
1 vaniljev sladkor
3 jajca
50 g masla
6 breskev
maslo za premaz pekača

1. Breskve operite in odstranite koščice ter jih blanširajte v kropu približno 15 minut, da se nekoliko zmehčajo. Odcedite jih in ohladite.

2. Pečico segrejte na 180 stopinj. Pekač premera 24 cm premažite z maslom.

3. Breskve razporedite po pekaču s prerezano stranjo navzdol. Mleko segrejte do vrenja in v njem raztopite maslo.

4. Posebej zmešajte moko, sladkor v prahu in vaniljev sladkor. Dodajte jajca eno za drugim. Dobro premešajte. Prilijte mleko z maslom in še enkrat temeljito premešajte.

5. Zmes prelijte preko breskev in pekač položite v segreto pečico. Pecite približno 40 minut, da se testo zlato obarva. Postrezite toplo ali ohlajeno.

Fotografija: Thinstock

Preberite tudi


Komentarji