background image

Dunajski zrezek s kokosom


Dunajski zrezek lahko pripravite tudi na bolj zdrav način. Ste ga že poskusili s kokosom? Odličen je!

V kuhinji se vse pogosteje lotevamo novih, bolj zdravih receptov, saj se zavedamo, kako pomembna je kakovostna hrana. Pri tem pa se ni treba odpovedati tradicionalnim jedem, le običajne sestavine nadomestimo z bolj zdravimi. Tu je izviren nasvet, kako pripraviti dunajski zrezek na zdrav način.

Pšenično moko zamenjajte z bio kokosovo moko, drobtine pa nadomestite z bio kokosovim čipsom, ki ga predhodno zmeljite ali narežite, da dobite malo večje drobtine. Tako pripravljene zrezke ocvrite v bio deviškem kokosovem olju, ki je zaradi obstojnosti pri visokih temperaturah idealno za cvrtje. Pri tem bodite pozorni le, da ne pečete predolgo, saj preveč zapečen kokos lahko zagreni. Meso je prijetnega okusa, z rahlim okusom po kokosu.

Dober tek!

Fotografija: Depositphotos

Preberite tudi


Komentarji