background image

Domači LCHF after eight


Nikoli več si ne boste zaželeli drugačnega posladka, ki obenem še osveži usta!

Za 9 kosov
Priprava: 15 minut + ohlajanje

200 g kokosovega masla
55 g kokosovega olja
56 g masla ali gheeja (lahko tudi dodatno kokosovo olje)
40 g mletega eritritola
2 žlici svežih lističev mete (ali 1 žlička metinega izvlečka)
30 g grenkega kakava v prahu
ščepec soli

Kozico napolnite z vodo in jo zavrite. Nad njo postavite drugo ognjevarno skledo in v njej stopite kokosovo maslo in olje. Odstranite z ognja in dodajte maslo ali ghee ter mešajte, da se stopi. V stopljeno maščobo vmešajte mleti eritritol.

Približno tretjino zmesi preložite v blender ter dodajte nasekljane metine lističe. Mešajte, da nastane enotna zmes. Če boste uporabili metin izvleček, ga lahko zmešate z žlico in blenderja ne potrebujete.

Preostali 2/3 stopljenega masla zmešajte s kakavom in rahlo posolite.

V papirnate košarice za mafine naložite po 1 žličko kakavove zmesi in hladite 5 minut v hladilniku, da se strdi. Potem naložite žličko metine zmesi in zopet hladite 5 minut. Na koncu vse prekrijte s kakavovo mešanico. Postavite v hladilnik za pol ure, da se dobro strdi.

Pripravljene bombice hranite v hladilniku do enega tedna ali do tri mesece v zamrzovalniku.

Fotografija: BigStock

Komentarji