background image

Dateljni s feta sirom in slanino


Za nekoliko drugačno predjed ali kot prigrizek lahko na naslednji zabavi postrežete dateljne, polnjene s feta sirom in ovite v slanino. Gostje bodo navdušeni!

Sestavine:

120 g dateljnov
80 g feta sira
100 g slanine

1. Feta sir narežemo na pravokotnike, dateljne pa razpolovimo in razkoščičimo. Košček sira potisnemo v datelj ter ga rahlo stisnemo, da ga zapremo. Nato datelj ovijemo v slanino (dolge trakove slanine lahko razpolovimo), prebodemo z zobotrebcem in ponavljamo postopek z ostalimi sestavinami ter zlagamo na pekač, obložen s papirjem za peko.

2. Pečemo 10 minut na 250 °C in vzamemo iz pečice, ko se slanina malenkost obarva in ko opazimo, da feta sir leze iz dateljnov. Postrežemo lahko kot toplo ali hladno predjed.

Čas priprave: 20 minut
Težavnost: lahka
Količina: 18 dateljnov

Besedilo in fotografija: Tamara Lesinšek; T as Tasty

Komentarji