background image

Čokoladno pecivo s poširano hruško


Privoščite si to pecivo na še posebno utrujajoč dan – zagotavljamo vam, da bo počutje v trenutku boljše!

Potrebujete:
140 g gladke moke
3 čvrste hruške
120 g sladkorja
100 g tekočega jogurta
2 jajci
60 g na koščke narezane čokolade
60 ml olja
30 g mleka
25 g kakava v prahu
10 g pecilnega praška
sladkor v prahu za posip
maslo za premaz pekača

1. Cele hruške dobro operite v topli vodi. Zavrite velik lonec vode in vanjo položite hruške ter jih na srednji temperaturi kuhajte približno 15 minut. Voda naj sega do pecljev hrušk.
2. V skledi penasto stepite jajca in sladkor ter dodajte olje, jogurt in mleko.
3. V drugo skledo presejte moko, pecilni prašek in kakav ter dobro premešajte. Suhe sestavine počasi dodajte mokrim in neprestano mešajte, da dobite gladko zmes. Vmešajte še narezano čokolado.
4. Pečico ogrejte na 180 °C. Podolgovat globok pekač namažite z maslom ter obložite s papirjem za peko.
5. Testo naložite v pekač in vanj vtisnite kuhane hruške, tako da peclji gledajo navzgor.
6. Pekač postavite v ogreto pečico in pecite 30 do 40 minut. Pecivo je pečeno, ko zobotrebec ni več moker, ko ga potisnete v testo.
7. Pečeno pecivo ohladite in potresite s sladkorjem v prahu. Naj vam tekne!

 

Fotografija: Bigstock

Preberite tudi


Komentarji