background image

Burgerji z lososovimi pleskavicami


Morda bo to burger, ki ga boste jedli vse poletje ...

Za 4 burgerje

500 g lososovega fileja brez kosti in kože
1 strt strok česna
1 žlička soli
1 žlica nasekljanega svežega rožmarina
ščepec popra
Za česnovo majonezo:
1 glavica na žaru pečenega česna
4 žlice majoneze
sol po okusu
Dodatno:
rukola
kumara
kruhove bombetke
limona
svež koper

1. File lososa, rožmarin, česen, sol in poper naložite v multipraktik in grobo zmeljite. Mešanico oblikujte v štiri enako velike pleskavice.
2. Lososove pleskavice specite na segretem žaru na srednji temperaturi, približno 3 minute na vsaki strani - znotraj naj bodo še oranžne, zunaj pa rahlo zapečene.
3. Glavico česna za majonezo predhodno specite na žaru, tako da jo prečno prerežete na polovico in z obrnjeno stranjo navzdol pečete 5 minut na srednje segretem žaru. Vmes nekajkrat obrnite, dokler se česen rahlo ne zapeče in zmehča. Stroke česna izdolbite iz olupkov in pretlačite z vilicami. Pomešajte z majonezo in solite po okusu.
4. Bombetke prerežite in s prerezano stranjo navzdol rahlo popecite na žaru. Na spodnjo plast namažite malo česnove majoneze, naložite rukolo in rezine kumare, popršite z limonovim sokom in naložite pečeno lososovo pleskavico. Na vrh namažite še malo majoneze in posujte s svežim koprom. Pokrijte z vrhnjo plastjo bombetke in postrezite.

 

Preberite tudi


Komentarji