background image

Bulgur z gobami in pečeno rdečo papriko


Bulgur je žitarica, ki ne sme manjkati v vaši kuhinji, še posebej, če se prehranjujete zdravo! Kombinacija z gobami in pečeno papriko vas bo zagotovo navdušila.

Za 2 osebi
1 žlica oljčnega olja
¼ skodelice sesekljane čebule
½ žličke dimljene paprike v prahu
2 skodelici narezanih gob (po želji, lahko tudi mešane)
2 skodelici listov mlade špinače
1 rdeča paprika, pečena in narezana
1 skodelica kuhanega bulgurja
¼ skodelice kuhane leče
1 žlička sherry kisa

1 V večjo ponev vlijte olje in na srednji temperaturi kuhajte čebulo, dokler se ne zmehča (približno 4 minute). Dodajte papriko v prahu, zmešajte, dodajte še gobe in kuhajte še približno 5-8 minut.

2 Dodajte špinačo, papriko, bulgur in lečo ter kuhajte še dve minuti in neprestano mešajte. Po okusu začinite s soljo in poprom, postrezite v dve posodi in popršite s kisom.

Fotografija: BigStock

Preberite tudi


Komentarji