background image

Borovničevo-limonini kolački


V vročih dneh si zaželimo lahkotnejših sladic, v katerih glavno vlogo igra sadje. Sladka pregreha še nikoli ni bila okusnejša! Kolački so brez glutena, jajc, soje in riža.

8 porcij
Priprava: 5 minut
Skupno: 35 minut

Za kolačke:
130 g mandljeve moke
70 g ajdove moke
70 g fino mlete kokosove moke
70 g sladkorja
2 žlički pecilnega praška
¼ žličke soli
100 g ohlajenega narezanega masla
100 ml ohlajenega pinjenca
2 žlički naribane limonine lupinice
150 g borovnic

1. Pečico segrejte na 180 °C in velik pekač obložite s papirjem za peko ter premažite z oljem.

2. V skledi pomešajte mandljevo, ajdovo in kokosovo moko, sladkor, pecilni prašek in sol. Maslo nadrobite z vilicami in dodajte v moko. Premešajte in zdrobite, da nastane drobtinam podobna zmes. Vmešajte pinjenec in limonovo lupino.

3. Z rokami testo oblikujte v kroglo, jo položite na pekač in potlačite, da nastane disk debeline 1,5 cm.

4. Testo z nožem narežite na 8 delov. Pecite 22 do 25 minut, da se zlato zapeče. Ohladite in posujte z malo sladkorja v prahu.

Fotografija: BigStock

Preberite tudi


Komentarji