background image

Biskvit z belo čokolado in jagodami


V dobri uri lahko pripravite enostaven, a še kako slasten biskvit.

Za 16 kosov

225 g jagod
50 g sladkorja
175 g masla
275 g rjavega sladkorja
2 jajci
1 žlička vaniljevega izvlečka
200 g moke
1 žlička pecilnega praška
175 g bele čokolade

1. Pripravite jagodni kompot: 175 g jagod narežite na manjše kocke in jih skupaj s sladkorjem ter 2 žlicama vode stresite v kozico. Segrejte in pustite, da rahlo brbota 12 do 15 minut. Občasno premešajte in ko nastane marmeladi podobna gosta omaka, kozico odstranite s štedilnika. Preostale jagode narežite na majhne koščke in jih vmešajte v kompot. Pustite, da se ohladi.

2. Pekač 20x20 cm obložite s papirjem za peko. Pečico segrejte na 180 °C.

3. Maslo stopite, odstranite z ognja in vmešajte rjav sladkor. Pustite 15 minut, da se ohladi. Vmešajte še stepena jajca in vaniljo. Dobljeno zmes vmešajte v moko, ki ste ji dodali pecilni prašek. Na koncu dodajte še na majhne kocke narezano belo čokolado.

4. Testo naložite v pripravljen pekač. Na vrh naložite jagodni kompot in ga rahlo vmešajte v testo. Pecite 35 do 40 minut, dokler se biskvit zlato ne zapeče in rahlo razpoka po površini. Ohladite v pekaču in narežite na kocke.

 

 

Preberite tudi


Komentarji