background image

Z Argeto na ekskluzivnem gurmanskem doživetju


Argeta, pašteta številka ena v Sloveniji, je izbranim gostom premierno predstavila nov ekskluzivni okus, ki s slastno kombinacijo sestavin razvaja brbončice.

Ljubljenka najzahtevnejših jedcev in pravih gurmanov, Argeta Exclusive, se lahko pohvali s čisto novim okusom. Argeta à la Stari Kaštel je nastala pod nadarjeno roko mladega virtuoza chefa Nikole Tadijanovića iz restavracije Stari Kaštel.


Restavracija Stari Kaštel v idiličnem okolju Istre

Argeta je goste popeljala skozi zgodbo novega okusa v restavraciji Stari Kaštel v Istri, osrčju nastajanja prve Argete s sadno-medenim pridihom. Chef je namreč poiskal najboljše iz morja, sadovnjaka in čebelnjaka ter s tem ustvaril edinstven okus, v katerem dimljenega brancina popolno dopolnjujeta sočna hruška in sladek med. Nikola je novo pašteto predstavil skozi inovativen izbor jedi, v katerih so se prepletale sestavine novega okusa. Gostje so seveda uživali in se prepustili razvajanju prefinjenih gurmanskih umetnin chefa Tadijanovića, vi pa boste v edinstveni, prestižni kombinaciji izbranih okusov lahko uživali že od novembra, a le za omejen čas.


Ponosna ekipa: lastnik restavracije David Sever, chef Nikola Tadijanović, predsednik uprave Droge Kolinska Enzo Smrekar in vodja blagovne znamke Špela Cocej Minatti

Kot je dejal Enzo Smrekar, predsednik uprave Droge Kolinska in idejni oče že sedme Argete Exclusive, nam Argeta, ki vedno želi ponuditi le najboljše, z ekskluzivnim okusom v prazničnem času ponudi še nekaj prav posebnega. O izzivih sodelovanja z vrhunskimi chefi nam je razkril, da je "največji izziv skupaj ustvariti sofisticiran recept, ki ga je mogoče uresničiti tudi v široki proizvodnji". Izkušena Argetina ekipa je tudi tokrat izjemno dobro sodelovala s chefom Tadijanovićem in s ponosom lahko rečem, da Argeta á la Stari Kaštel odraža prav vse fasete vrhunskega recepta mladega in izredno talentiranega chefa Tadijanovića." Chef Nikola Tadijanović je ob tem dodal, da je bil zanj "največji izziv prav spajanje sestavin". Po besedah lastnika restavracije, Davida Severja, je sodelovanje z Argeto za celo ekipo velika čast in so na novi okus zelo ponosni. Zato ne preseneča tudi dejstvo, da so sveže narejeno pašteto z dimljenim brancinom, medom in hruško v restavraciji Stari Kaštel vključili tudi v svojo redno ponudbo.


Sveže narejena slastna pašteta z dimljenim brancinom, hruško in medom

Chef Tadijanović z jedmi iz svežih, skrbno izbranih naravnih sestavin ne navdušuje le brbončic, temveč očara tudi z načinom postrežbe in pristopom, zaradi katerega kljub mladosti spada med velike kuharske mojstre. Prav zaradi svojega znanja, talenta, pripravljenosti za sodelovanje in razumevanja principov razvoja novega okusa je dobil povabilo k temu posebnemu sodelovanju. Pri izboru šefov, s katerimi Argeta sodeluje, je namreč zelo pomembna odprtost za sodelovanje, pa tudi energija, ki se v času sodelovanja in razvoja novega okusa prepleta na eni strani s kuharskim šefom, na drugi strani pa z razvojno ekipo Argete in njenim vodstvom. Tako nastane izdelek, na katerega so ponosni vsi, svoje mnenje o novem okusu pa si boste kmalu lahko oblikovali tudi sami.

Besedilo in fotografije: PR/Mihaela Majerhold

Komentarji