background image

Razprodana konferenca Ljubezen od A do Ž


V Ljubljani se je minulo soboto, dan pred valentinovim, odvijala prva velika konferenca o ljubezni in partnerskih odnosih v Sloveniji – Ljubezen od A do Ž.

Svoje poglede na ljubezen, odnose, spolnost, zapeljevanje, samskost, moško-ženske energije, pričakovanja, življenjski slog, odprte, zaprte odnose, varanje ... so  brez dlake na jeziku predstavili provokativni predavatelji z različnih področij, ki pa jim je skupno ukvarjanje z odnosi: Zoran Milivojevič, Vesna V. Godina, Veronika Podgoršek, Sanja Rozman, Edvard Kadič, Bruno Šimleša, Tanja Kocman, Milena Miklavčič, Luka Kogovšek in Manca Razboršek.

Sedemurna konferenca v do zadnjega kotička razprodani dvorani je dokaz, da se o ljubezni, partnerskih odnosih in vsem, povezanim z moškimi in ženskami ter sobivanjem, v dobi interneta in potrošništva premalo pogovarjamo. Občinstvo, v katerem so bili mladi in stari, moški in ženske, je s ploskanjem spremljalo zanimive in s humorjem prežete nastope na temo, ki ji še nismo prišli do dna: ljubezni.


Luka Kogovšek, spletni portal ONA ON.COM, je spregovoril o ljubezni v dobi interneta: "Danes se že vsak peti Slovenec, starejši od 18 let, spozna prek interneta. Internet je le najhitrejša pot do zmenka, od tam dalje gre še vedno vse po starem."

Tudi v dobi interneta, ko se že vsak peti Slovenec spozna prek interneta. Pa čeprav je bila glavna ugotovitev dejstvo, da popolne ljubezni ni, duša dvojčica ne obstaja, da so naša pričakovanja, ki nam jih v obliki želja narekuje potrošniško usmerjena družba, previsoka in da je partnersko razmerje pravzaprav vztrajanje v neugodju.


Organizatorke Jolanda Ugrin, Barbra Jermann in Višnja Gavran

Vsa predavanja bodo kmalu v celoti na voljo na spletni strani www.ljubezen-a-do-z.si

Fotografije: PR

Komentarji