background image

Draga Kepeš 3. najboljša barmanka na svetu


Draga Kepeš je na 42. svetovnem prvenstvu v pripravi koktajlov, ki je potekalo v Tokiju osvojila tretje mesto.

Draga Kepeš je bronasta barmanka na svetu na letošnjem 42. svetovnem prvenstvu v pripravi koktajlov (42. World Cocktail Championships IBA 2016) v kategoriji 'After Dinner Competition 2016'. Po prejemu naziva državne prvakinje v pripravi sladkih koktajlov, je Draga Kepeš s koktajlom 'Lolita' pometla s  konkurenco z okoli 500 drugih barmanov iz 63 držav članic mednarodne barske organizacije IBA.

Tako kot slaščičarna Lolita v stari Ljubljani tudi koktajl ponuja čokoladno-smetanaste okuse, ki spomnijo na mlado dekle Lolita, ki s svojimi čari zapelje gospoda v zgodbi pisatelja Nabokova. Koktajl je pripravljenv ročnem mešalniku in je sestavljen iz Bacardi gold ruma, Mozartovega čokoladnega likerja, vanilijevega likerja, likerja Finest call pina colada, karamelnega sirupa in po vrhu je Kepešova koktajl prelila s polstepeno sladko smetano. Okus je bil prepričljiv in nepozabljiv, saj je prepričal sodnike in občinstvo.

Draga Kepeš je vodja v kavarne in slaščičarne Lolita v Ljubljani, v društvu barmanov Slovenije pa se že vrsto let redno udeležuje tekmovanj.

Besedilo in fotografije: PR

Komentarji