background image

16. Študentska arena od jutri dalje


Za vse mlade v torek, 20. oktobra, odpira vrata že 16. Študentska arena, ki bo na Gospodarskem razstavišču v Ljubljani potekala vse do četrtka.

Med več kot 200 dogodki na prireditvi bo med drugim potekal Zaposlitveni sejem s predstavitvijo več kot 300 delovnih mest, za mlade obiskovalce bo na voljo okoli 60 brezplačnih izobraževalnih dogodkov na temo zaposlovanja, mreženja, študentskih izmenjav idr., 40 dogodkov v okviru kulturnega programa, ponudila pa jim bo tudi zabavo, adrenalinska doživetja, karaoke s Klemnom Bunderlo in koncert skupine SixtyNine, v kateri prepeva priljubljeni radijski voditelj Tomaž Klepač.  Študentska arena poteka pod geslom Aktiviraj se!, ki mlade spodbuja k aktivnejšemu pristopu k iskanju priložnosti zase in prve zaposlitve.

Zaposlitveni sejem

Zaposlitveni sejem Študentske arene bo potekal na več prizoriščih. Na Zaposlitveni aveniji v okviru sejma bodo potekale predstavitve in razgovori z delodajalci, ki skupaj ponujajo 300 delovnih mest v Sloveniji in tujini s področij bančništva, financ, zavarovalništva, gradbeništva, arhitekture, kemije, farmacije, marketinga, IT, transporta, nabave in logistike, trgovine, trženja, prodaje, elektrotehnike in elektronike, strojništva in metalurgije, zdravstva in nege ter nekaterih drugih področij. Start-up avenija je namenjena vsem mladim, ki razmišljajo, da bi svojo kariero začeli kar s start-upom ali pa že pogumno stopajo po tej poti. V okviru avenije se bodo predstavili mladi 'start-upovci'.

Izobraževalni in spremljevalni program

V okviru izobraževalnega programa v predavalnicah pa bo potekalo 15 predavanj in predstavitev na temo zaposlovanja – o pomenu »vez-in-poznanstev« pri iskanju zaposlitve, o moči družbenih omrežij pri iskanju zaposlitve, kakšne so oblike dela in na kaj je treba biti pozoren pri posamezni obliki, kako se pripraviti na in urediti za zaposlitveni razgovor, kakšne so priložnosti in prednosti dela v tujini, katerih je 7 korakov do uspeha v podjetništvu, zakaj je pomembno znanje iz prava na primerih iz študentskega dela, zaposlovanja, bolniškega staleža ipd.

Poleg informacij in znanj o zaposlovanju bodo lahko mladi v okviru izobraževalnega programa pridobili še številna druga uporabna znanja. Izvedeli bodo, kako v krajšem času narediti več, kako se 'pobrati' po neuspehu, kako boljše sodelovati s profesorjem, kaj lahko mladi prostovoljci naredijo v trenutni situaciji z begunci, kaj mladim prinaša nov sistem eZdravje, naučili se bodo hitrega branja, učinkovitega učenja in trajnega pomnjenja ter še veliko drugega.

Letošnja novost je tridnevna Mala šola mreženja, v kateri se bodo mladi naučili različnih pristopov, trikov in drugih veščin za uspešno navezovanje stikov in grajenje socialne mreže oz. socialnega kapitala.

Na odrskih deskah Študentskega trga se bo predstavilo veliko mladih talentov. Oder bo gostil tudi znane obraze različnih šovov talentov – od Klemna Bunderle, ki bo vodil finale karaok z Vzajemno, do finalistov pretekle sezone Slovenija ima talent Blaža Slaniča in Filipa Križnika iz akrobatskega dueta F&B Acrobatics ter plesalcev plesnih šol Artifex in Maestro. Oder bodo zavzele še navijačice, judoisti, potekala pa bo tudi predstavitev akrojoge in še marsikaj zanimivega.

V t. i. 'Stress out' parku pa se bodo mladi obiskovalci lahko zabavali ter se družili spopadih v zorbingu, streljali z avtomobilom na gol, ustvarili kakšen grafit, ali pa se samo malo sprostili v Chill Out urbanem kotičku.

Vstop na Študentsko areno je prost!

Več informacij na: www.dobimo.se

Fotografija: PR

Preberite tudi


Komentarji