background image

Zlati globusi bodo oviti v črnino


Podelitev zlatih globusov bo letos imela kodeks oblačenja. Podelitev bo tokrat imela širši pomen, na rdeči preprogi pa bo 'dovoljena' le črna barva.

Igralke, ki so se od sredine decembra pripravljale na podelitev zlatih globusov, ki bo potekala to nedeljo, 7. januarja, so prejele poziv, naj oblečejo le črno barvo. Gre za pobudo iniciative Time's Up (v prevodu čas se je iztekel), ki jo je ustanovilo 300 najpomembnejših žensk v zabavni industriji.

Time's Up je uradna iniciativa, ustanovljena s ciljem zaščititi ženske pred spolnim nadlegovanjem v vseh sektorjih ter doseči enakopravnost na najvišjih pozicijah hollywoodskih studijev in agencij in vključuje vse od igralk Reese WitherspoonJennifer Aniston in Meryl Streep do supersile televizijskih serij Shonde Rhimes (vsaka od njih je skladu za pravno pomoč Time's Up donirala po 500.000 dolarjev). Blake Lively (na naslovnici) je prav tako del iniciative in je skladu donirala 25.000 dolarjev.

Vendar pa vemo, da pri podelitvah filmskih in televizijskih nagrad nikdar ne gre le za nagrade – gre tudi za modo. To so dogodki, na katerih lahko modni oblikovalci pokažejo svoje kreacije najširšemu občinstvu, v vlogi modelov pa so najbolj zaželene igralke in druge zvezdnice zabavne industrije. A izključno črne obleke se na rdeči preprogi ne bodo nosile v znak žalovanja, temveč v podporo žrtvam spolnega nadlegovanja, ki so v preteklih mesecih stopile iz ozadja in z javnostjo delile svoje zgodbe o nadlegovanju in/ali nasilju s strani vplivnih moških.

Mislim, da je to večje kot modni posel – gre za izjavo, za katero menim, da je ta trenutek zelo potrebna,“ je za WWD povedal oblikovalec Naeem Khan, ki je unikatno zlato obleko za Christino Hendricks v kratkem času moral predelati v črno barvo. Pri tem je naletel na številne ovire, a je samozavesten, da je predelava uspela in obleka izžareva poseben čar Christine in pomembno sporočilo, ki ga nosi.

Kljub črnini pa močno dvomimo, da bo rdeča preproga dolgočasna. Zagotovo bodo zvezdnice navdušile z razkošno okrašenimi oblekami, čudovitimi pričeskami in sijočim nakitom. Seveda bomo dogajanje spremljali za vas in vam v ponedeljek poročali o najboljših videzih večera.

Preberite tudi


Komentarji